"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302995\/themes\/182832\/v\/2034353\/assets\/author1.jpg?20231024113945"

De zetgroep van mijn koffiemachine zit vast - We geven je de oplossing op dit probleem!

6 Juni 2023
De zetgroep van mijn koffiemachine zit vast - We geven je de oplossing op dit probleem!
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Deze oplossing werkt voor alle koffiemachines met een uitneembare zetgroep, zoals bijvoorbeeld Delonghi Philips Saeco Siemens Bosch Krups Melitta Miele en Nivona. In het kort is de zetgroep niet in zijn ‘ruststand’ gekomen doordat een bepaald proces is onderbroken of niet goed is uitgeschakeld. Dit kun je simpelweg oplossen door de machine even helemaal opnieuw op te starten. Ga niet de zetgroep forceren!

Stap 1

Duw de zetgroep zover mogelijk in de machine, zorg ervoor dat het lekbakje en residu bakje op zijn plek zitten en zet de machine uit door op de aan- en uitknop te drukken en haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. 

 

Stap 2

Wacht even 30 seconden voor de zekerheid en schakel de machine vervolgens weer in door de stekker in het stopcontact te doen en vervolgens de machine in te schakelen. De machine zal bij het uitschakelen en opstarten wat geluiden maken, dit is een goed teken

 

Stap 3

Bij mijn machine zit de zetgroep aan de zijkant maar dit verschilt per koffiemachine. Ik open daarom het deurtje aan de zijkant en haal de zetgroep eruit door het vast te pakken, het hendeltje in te drukken en voorzichtig te trekken.