"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302995\/themes\/182832\/v\/2034353\/assets\/author1.jpg?20231024113945"

Saeco Reinigingstabletten Handleiding

4 Mei 2021
Saeco Reinigingstabletten Handleiding
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Met dit ontvettingsmiddel (reinigingstabletten) kunt u alle soorten vuil en verstoppingen schoonmaken die zich op de Centrale Koffie-unit bevinden, die afkomstig zijn van het vet uit de koffie.

Philips Saeco reinigingstabletten coffee oil remover

Handleiding voor Philips Saeco Coffee Oil Remover Ontvettingstabletten.

Met dit ontvettingsmiddel (reinigingstabletten) kunt u alle soorten vuil en verstoppingen schoonmaken die zich op de Centrale Koffie-unit  bevinden, die afkomstig zijn van het vet uit de koffie. U kunt de Saeco Reinigingstabletten ook gebruiken voor het reinigen van uw thermoskan / thermosfles en / of koffiepot. Om in de loop de perfecte werking van uw apparaat te garanderen, dient u deze iedere twee weken of na 250 kopjes te reinigen. Let op: Het ontvettingsmiddel voor koffiemachines heeft geen ontkalkende werking. Hiervoor raden wij aan om Saeco Ontkalker of een alternatief zoals de Eccellente Snelontkalker te gebruiken.

 

Eccellente ontkalker voor Delonghi

Voor het ontkalken van een Saeco koffiemachine kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker voor Saeco is zeer krachtig in ontkalken, biologisch en daarnaast voordelig.

Gebruik in koffiemachines met reinigingsprogramma:
Houd u aan de door de producent geleverde gebruiksaanwijzingen voor uw koffiemachine.

Gebruik in koffiemachines met vak voor gemalen koffie:
Druk op de toets die overeenkomt met de poederkoffie en plaats een kopje onder de koffieschenk-inrichting. Leg een tablet in het vak voor de gemalen koffie en start de afgifte van een kop gemalen koffie. Wanneer er ongeveer een half kopje water is uitgeschonken, schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar en laat de oplossing ongeveer 15 minuten inwerken. Zet het apparaat opnieuw in werking om de cyclus te beëindigen. Verwijder hierna de Centrale Koffie-unit en spoel deze goed af met schoon water.
Voordat u het apparaat weer gaat gebruiken:
Maak twee kopjes koffie door op de toets gemalen koffie te drukken (zonder koffie toe te voegen) gooi deze kopjes weg.
Voor de reiniging van het lekbakje:
Leg een tablet in het lekbakje en vul deze voor 2/3 met heet water. Laat de reinigingsoplossing voor ongeveer 30 minuten inwerken en spoel het bakje grondig na. In uw Centrale Koffie-unit bevindt zich nu geen enkel restje koffie meer.

Gebruik in automaten zonder vak voor gemalen koffie:
Leg een tablet in een kopje en vul deze met heet water; wacht totdat de tablet geheel opgelost is. Verwijder de Centrale Koffie-unit, filters en de uitloopkanalen. Deze kunt u reinigen met de klaargemaakte reinigingsoplossing. Gebruik bij voorkeur een spons of een klein kwastje. Laat de oplossing minimaal 15 minuten inwerken. Spoel de Centrale Koffie-unit grondig met schoon water en plaats deze weer terug.
Voor de reiniging van het lekbakje:
Leg een tablet in het lekbakje en vul deze voor 2/3 met heet water. Laat de reinigingsoplossing voor ongeveer 30 minuten inwerken en spoel het bakje grondig na. In uw Centrale Koffie-unit bevindt zich nu geen enkel restje koffie meer.

Gebruik in apparaten met filterhouder:
Voordat u begint met reinigen: zet het apparaat uit en laat deze afkoelen om verbrandingsgevaar te vermijden. Draai vervolgens de filterhouder los uit de centrale unit van uw apparaat (raadpleeg de instructies van uw apparaat), plaats de houder in een bak en haal het filter eruit. Voeg een tablet toe en vul het met heet water. Laat de reinigingsoplossing voor ongeveer 30 minuten inwerken en spoel dit grondig na. In uw filters bevinden zich nu geen resten koffie meer. Plaats de eerder weggenomen filters weer terug in de filterhouder. Voordat u het apparaat weer gaat gebruiken:
Maak een kopje koffie zonder koffie toe te voegen en gooi deze weg.

Gebruik in thermoskannen / thermosflessen en koffiepotten:
Leg een tablet in de thermoskan of de koffiepot, vul het voor 2/3 met heet water en laat het voor ongeveer 30 minuten inwerken. Spoel de koffiepot of thermoskan grondig na.