Recepten

Recept voor Luchtige Koffiemousse taart met Eccellente espressobonen

  • Geplaatst op
  • Door Gastblog van Debbie
Recept voor Luchtige Koffiemousse taart met Eccellente espressobonen

Wist je dat je met koffie ook heel lekker kunt bakken? Deze luchtige koffiemousse taart met Eccelente espressobonen zorgt voor een waar genietmoment! De heerlijke chocoladecake bodem wordt bedekt met een luchtige laag koffiemousse en het cacaopoeder maakt het helemaal af. Door de zachte en zoete smaak van de Nicaragua espressobonen krijg je een goede koffiesmaak die niet overheerst. Deze taart maak je het liefst een dag van tevoren klaar. Haal hem op de dag van serveren een half uur van tevoren uit de koelkast, dan is ‘ie het lekkerst.

Classic Irish Coffee

Classic Irish Coffee

Irish coffee werd in 1943 uitgevonden door Joe Sheridan, een chef-kok en barman op een vliegbasis in Limerick, Ierland. Het was een koude winternacht en een transatlantische vlucht was aan de grond gehouden vanwege het slechte weer. Sheridan wilde de gekoelde passagiers opwarmen, dus voegde hij Ierse whisky en room toe aan hete koffie.