NIVONA

Filters
Filter op merk
Filter op type
Filter op soort
Wat onze klanten zeggen
Veilig Betalen
Pin
Bank transfer
Ideal
Paypal
Klarna
Bancontact
Belfius
Kbc
Creditcard
5 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Om de mooie producten van NIVONA goed te onderhouden heb je natuurlijk verschillende onderhoudsproducten nodig. Woon je in een gebied met een hoge waterhardheid of drink je per dag veel koffie? Ontkalk dan regelmatig je NIVONA koffiemachine om de goede kwaliteit te blijven houden! Dit kun je bijvoorbeeld doen met de NIVONA ontkalker. Naast het ontkalken moet je natuurlijk ook alle andere vetten en bacteriën verwijderen, neem hiervoor eens een kijkje bij de NIVONA reiniger. Als je een NIVONA espressomachine hebt met melkfunctie moet je deze ook regelmatig reinigen, daarvoor is er de melksysteemreiniger van NIVONA.

 

Geschiedenis van NIVONA

De oprichters Peter Wildner, Thomas Meier en Hans Errmann werkten alle drie bij een bekend fabrikant voor huishoudelijke apparaten. Ze waren wat ontevreden, want de koffie volautomaten werden toen alleen nog maar gefabriceerd door Zwitsers of Italianen. De drie mannen hebben meer dan een jaar voorwerk gedaan tot ze in 2005 hun idee en visie hebben omgezet en het merk NIVONA in het leven geroepen. NIVONA staat voor schitterende eerste klas kwaliteit voor een eerlijke prijs met elegant design.

 

Wat is hard water?

Hard water is water met een hoge kalkwaarde (calcium en magnesium), in Nederland wordt verreweg het meeste drinkwater uit de bodem gewonnen. In de Nederlandse bodem zitten verschillende kalklagen, in het verleden lag Nederland in de zee en vooral de afzetting van schaaldieren heeft ervoor gezorgd dat de bodem ook nu nog rijk is aan kalk. Hoeveel kalk er in het water zit wordt uitgedrukt in Duitse hardheidsgraad (dH, deutsche Härte), waarbij 1 dH gelijkstaat aan 17,8 milligram kalk per liter leidingwater. In Amsterdam/Rotterdam is de waterhardheid bijvoorbeeld 8,4 dH en in Utrecht 10,4 dH. Groningen scoort een 10,4 terwijl het water in Eindhoven veel minder hard is: 6,7 dH. Dat heeft invloed op hoe vaak je je koffiemachine moet ontkalken.

Lees meer Lees minder